Měna:

Chybová zpráva

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 579 of /data/emocio/exclusive-wines/www.exclusive-wines.cz/includes/menu.inc).
Vinařství Arboleda

Sauvignon Blanc 2016 0,75l

Složení:
  • Sauvignon Blanc: 100 %
Archivace:
2020 – 2024
Hodnocení vína sommelierem:

Hodnocení vína - Robert Parker Wine Advocate


Sourced from the Aconcagua Costa appellation, the 2016 Sauvignon Blanc is from a plot in the village of Quillota called El Pedregal (stony) that was planted in 2006. It fermented in stainless steel, with 10% whole clusters pressed and fermented in French barriques, where it matured with the fine lees for five months. It has pungent herbal flavors and a citric touch. The palate is dry, somehow austere, with a distinct bitterness in the finish. It feels very young, a little raw. I'd wait one year. 20,000 bottles produced.

90
440 Kč cena vč. DPH

Sauvignon Blanc ukazuje, jak působivě mohou hrozny chutnat, pokud jsou vypěstovány na správném místě a opečovávány talentovaným vinařem. Je to koncentrované a komplexní víno. Za svou bohatost a hloubku vděčí především ovoci. Mandarinkovo-pomerančové aroma spolu s čerstvě řezanými květinami a v kombinaci s dobrou kyselinkou zajistí, že víno bude skvělým partnerem k jídlu. 

Sauvignon Blanc 2016

Tento atraktivní zelenkavo-slámově žlutý Sauvignon Blanc provází intenzivní vůně grapefruitu a citronové kůry, vše zabalené v čerstvých bylinných tónech. Chuťově vyniká jeho šťavnatá kyselost spolu s osvěžujícími ovocnými příchutěmi. Je to živé víno s dobrou persistencí a elegantním závěrem.

 

Sklizeň:
Přírodní podmínky tohoto druhu nabízejí rok od roku víno s lepší a konzistentnější čerstvostí, ostrostí a ovocnou chutí. Vegetační období let 2015 - 2016 sice dosáhlo historicky nejvyšších teplotních průměrů, bohužel však díky jarnímu chladnému počasí, které doprovázely vyšší srážky, byla úroda poznamenána mírnou akumulací cukru. Plná zralost hroznů tedy byla dosažena již během prvních dvou týdnů v březnu, kdy si úroda dokázala zachovat čistotu a čerstvost ovoce.  V roce 2007 bylo 90 % hroznů lisováno a fermentováno v nerezové ocelové nádrži po dobu 15 až 20 dnů při teplotě 14 - 16 °C. Zbývajících 10 % bylo lisováno a fermentováno přímo ve francouzských dubových sudech, kde zůstalo nové víno v kontaktu s jemnými kaly pět měsíců.
Obsahuje:
Alkohol
13 %
pH
3,2
Kyselost
6,8 g/l.
Cukr
1,2 g/l.
cookies
Pro zlepšení uživatelského komfortu a získání užitečných statistik využívám soubory cookies. Informace o používání také sdílíme s analytickými partnery. Používáním našeho webu s cookies souhlasíte.
Informace i Cookies